Artikelen

Inwerkingtredingsdatum wetsvoorstel afschaffing open CV/open FGR uitgesteld

Publicatiedatum: 4 juni 2021

De inwerkingtredingsdatum van het Wetsvoorstel Wet aanpassing fiscaal kwalificatiebeleid rechtsvormen is uitgesteld. Dit heeft de Staatssecretaris van Financiën aangegeven in een reactie op Kamervragen.

Het wetsvoorstel maakt een einde aan de vennootschapsbelastingplicht van de commanditaire vennootschap en familiefondsen. Oorspronkelijk was voorzien dit wetsvoorstel deel uit te laten maken van het Pakket Belastingplan 2022 dat aankomende Prinsjesdag aan de Tweede Kamer wordt aangeboden, met een beoogde inwerkingtreding van 1 januari 2022. Gezien de hoeveelheid inhoudelijke reacties op het wetsvoorstel uit de praktijk is besloten om de beoogde inwerkingtredingsdatum uit te stellen tot een nader te bepalen tijdstip, en het wetsvoorstel in de winter in 2021/2022 als afzonderlijk wetsvoorstel aan te bieden aan de Tweede Kamer.

Bron: Rijksoverheid.nl

Stel uw vraag aan een specialist

Bent u benieuwd of Zantboer & Partners iets voor u kan betekenen of heeft u vragen over dit artikel? Praat eens met Denny Vermeer. Dat kan telefonisch, bij ons op kantoor in Rotterdam of Breda, of op een locatie van uw keuze. We maken graag kennis!

mr. Denny Vermeer

Directeur

Denny Vermeer is in 2009 afgestudeerd in ondernemingsrecht en in 2011 in fiscaal recht, beide aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Denny is zijn carrière in 2008 begonnen bij Zantboer & Partners en is inmiddels samen met Roderik de Beukelaer als directeur eindverantwoordelijk voor de praktijk. Denny adviseert familiebedrijven en hun aandeelhouders over een breed scala aan fiscale onderwerpen en heeft een focus op structureren. Denny is ambitieus en daadkrachtig en sterk gericht op de ontwikkeling van teamleden en het kantoor.

Contactformulier

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *