Artikelen

Motie aangenomen door Tweede Kamer om vermogens boven € 1 miljoen zwaarder te belasten

Publicatiedatum: 18 oktober 2021

Op 12 oktober 2021 heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen van de heer Alkaya (SP) waarin wordt geconstateerd dat de vermogensongelijkheid in Nederland erg groot is, dat de belasting op kapitaal in Nederland onder het EU-gemiddelde ligt en de belasting op arbeid daarboven. Naar aanleiding daarvan wordt in de motie gepleit om vermogens boven € 1 miljoen zwaarder te belasten en de belasting op arbeid te verlichten.

Hoe deze regeling meer concreet zal worden vormgegeven is nog niet bekend. De verdere voortgang houden wij vanzelfsprekend nauwgezet in de gaten en uiteraard zullen wij u informeren over eventuele nieuwe ontwikkelingen.

Stel uw vraag aan een specialist

Bent u benieuwd of Zantboer & Partners iets voor u kan betekenen of heeft u vragen over dit artikel? Praat eens met Denny Vermeer. Dat kan telefonisch, bij ons op kantoor in Rotterdam of Breda, of op een locatie van uw keuze. We maken graag kennis!

mr. Denny Vermeer

Directeur

Denny Vermeer is in 2009 afgestudeerd in ondernemingsrecht en in 2011 in fiscaal recht, beide aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Denny is zijn carrière in 2008 begonnen bij Zantboer & Partners en is inmiddels samen met Roderik de Beukelaer als directeur eindverantwoordelijk voor de praktijk. Denny adviseert familiebedrijven en hun aandeelhouders over een breed scala aan fiscale onderwerpen en heeft een focus op structureren. Denny is ambitieus en daadkrachtig en sterk gericht op de ontwikkeling van teamleden en het kantoor.

Contactformulier

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *